HUYSE
HEERLYCK

Merk hoe Sterck.

Voor een particuliere opdrachtgever moest een oude loods worden herontwikkeld. Een van de huurders, meubel- en antiekrestauratie bedrijf Merck Hoe Sterck, is tijdens de gehele bouw niet verhuisd. Huyse Heerlyck ontwikkelde van conceptschetsen tot en met het definitieve ontwerp, en deed bestemmingsplanwijziging tot en met de vergunning. 

Een oude witlofschuur met daarin onder andere de werkplaats van Merck Hoe Sterck moest worden gesaneerd om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te verbeteren. De nieuwe loods van 400m2 moest van de opdrachtgever ook voorzien worden van een kelder met een vrije hoogte van 3m en toegankelijk met de auto. De monoliet afgewerkte begane grond vloer is comfortabel verwarmd met vloerverwarming over de gehele oppervlakte.

Omdat het Merck Hoe Sterck tijdens de bouw door moest kunnen draaien, is de bestaande loods half gesloopt, en daarachter de nieuwe loods neergezet. Na de oplevering kon Merck Hoe Sterck verhuizen, en is het resterende deel van de oude witlofschuur ook gesloopt. Zodat in de vrijgekomen ruimte de hellingbaan naar de kelder gerealiseerd kon worden. 

Een prachtig project!

  • 20200507_083326
    20200507_083326
  • Image 02
    Image 02
  • Image 06
    Image 06